Specialist in de psychologische behandeling van eetstoornissen en obesitas

Ervaringen

Ervaring Maries RoosenHieronder vind je een aantal reacties van cliënten die ik door de jaren heen heb geholpen met hun eetproblemen. Ik hoop dat deze jou over de drempel helpen om echt werk te maken van het aanpakken van je eetprobleem.  


Vrouw - 22 jaar

Ik ben heel erg blij dat ik bij Maries in therapie ben gegaan. De eerlijkheid en de hulp die Maries biedt in de gesprekken zijn enorm waardevol geweest voor mij. Ik heb een gezond eetpatroon opgebouwd samen met Maries en kan nu ook zonder stress meedoen aan sociale gelegenheden. Ik heb meer energie en rust nu ik in herstel ben van de eetstoornis.


Vrouw - 43 jaar

Via de huisarts werd ik doorverwezen naar Maries Roosen. Al jarenlang heb ik moeite om tijdens stressvolle en vermoeiende periodes mijn eetpatroon goed te houden. Ik ben een echte emotie-eter. Door de behandeling bij Maries Roosen heb ik dit emotie-eten onder controle kunnen krijgen en veel geleerd over waar het vandaan komt en hoe het reguleren van emoties ook op een andere manier op te lossen is. Ik ben hier erg blij mee. Ik voel me een stuk beter en heb daardoor meer zelfvertrouwen.


Vrouw - 55 jaar

Al zoekende naar een goede behandeling voor mijn eetprobleem kwam ik op de website van Maries. Het filmpje was een en al herkenning van mezelf. Voor een ieder waarbij eten problematische vormen heeft kan ik de behandeling van Maries aanbevelen. En eerlijk gezegd gun ik het ook iedereen die het nodig heeft. Het is een stap in de goede richting om tot jezelf te komen en meer rust te krijgen. Gaandeweg de behandeling kwam ik tot het inzicht hoe diep de onderliggende problematiek is. Door de behandeling van Maries is er rust gekomen in het eetpatroon, eetbuien en de neerwaartse spiraal die daar bij hoort. Nu kom ik bij de emoties waaraan ik verder kan gaan werken en mezelf steeds meer ga leren kennen. Maries is een therapeute die als het nodig is streng kan zijn maar zeker ook zorgzaam is als de situatie daarom vraagt. Het is een ervaren kracht die haar vak goed in de vingers heeft. Ik en mijn directe omgeving zijn dankbaar dat ik op deze manier de behandeling heb mogen doorlopen.


Vrouw - 71 jaar

Jaren heb ik geworsteld met mijn gewicht. Van alles heb ik  geprobeerd. Ik zag het overeten als MIJN probleem, een probleem dat ik zelf moest oplossen. Het was eigen schuld, dikke bult. Dit varkentje moest ik zelf wassen. Ik sprak er met niemand over; vrienden wisten dat ze het thema van mijn overgewicht niet moesten aanraken. Totdat de internist vorig jaar zei dat ik, als ik zo door zou gaan, over een paar jaar diabetes zou hebben. De knop ging om. Ik had een probleem. Ik begon erover te praten met mijn partner en vrienden. Ik ben hulp gaan zoeken en kwam uit bij Maries. Mijn doel is gezond leven en bewegen en gezonde, volwaardige voeding. Ik wil nog heel lang kunnen genieten van mijn kinderen en kleinkind. Ik wist al veel over voeding en wat gezond is. Maries heeft mij geholpen met een paar uitgangspunten: nooit meer lijnen en één keer per week op een vast tijdstip op de weegschaal; een vast eetritme en me voorbereiden hoe ik de moeilijke momenten van de volgende dag qua eten ga aanpakken. Ik mag alles, maar is dat ook wat ik wil? En vooral: ik mag hulp vragen… Maries heeft me echt geholpen. Ik heb er vertrouwen in dat ik niet meer terugval in mijn oude eetgedrag.


Vrouw - 43 jaar

Jarenlang heeft mijn leven in het teken gestaan van eten, eetbuien, gevechten met mijn gewicht en zelfbeeld. Na echt van alles te hebben geprobeerd, met vaak tijdelijk succes, wilde ik graag mijn eetprobleem begrijpen en mijzelf kunnen helpen. Na lang zoeken kwam ik uit bij Maries. Zij heeft mij laten inzien hoe mijn eten, denken en emoties met elkaar mijn eetprobleem in stand houden. Zij heeft samen met mij gekeken om het eetprobleem te begrijpen en om handvatten te krijgen om zelf weer controle te krijgen over mijn leven en niet in de ban te zijn van eten. Ik gun iedereen die eet problemen heeft, welke dan ook, een behandeling bij Maries.


Vrouw - 23 jaar

Maries heeft mij geleerd hoe ik mijn eetstoornis onder controle kan hebben. Geen eetbuien hebben is iets dat ik mezelf een half jaar geleden absoluut niet kon voorstellen. Dankzij de fijne hulp van Maries is dat toch gelukt. Ik heb gezonde manieren aangeleerd om met emoties om te gaan, waardoor ik niet meer afhankelijk ben van eten. Ik heb weer een normaal eetpatroon, waarbij ik regelmatig kan genieten van iets lekkers. Ook heb ik mijn sociale leven weer helemaal opgepakt.


Vrouw - 28 jaar

Ik kwam de therapie binnen met het gevoel dat ik met een onoplosbaar probleem kwam: al mijn hele leven is eten een belangrijk en geliefd thema. De donkere kant is hetgeen waar ik niet mee om kon gaan: als iets verleidelijk lekker is, of als ik maar de geringste trek heb, dan zal en moet ik er (ongezond) veel van hebben. Regelmatig kwam het voor dat ik met een ontploffende buik en pijn op bed lag en baalde van mezelf hoe ik me zo weer heb laten gaan. Compulsief sporten hield me op eerste gezicht gezond, maar bleek geen schaalbare methode om de eetbuien op te vangen. Daarom heb ik hulp gezocht, en gevonden. Maries heeft me van veel inzichten voorzien die me lieten draaien in hoe ik eten ervaar en mijn neigingen daarbinnen. Ze heeft me dichter in contact gebracht met waar ik echt behoefte aan had, en dat was in de meeste gevallen niet aan eten. Ik bleek emotionele behoeftes te hebben, die enkel werden verdoofd door al dat eten, maar niet bevredigd werden. Nu weet ik steeds beter wat er speelt in me, en weet ik wat ik ermee kan doen (of proberen) zodat ik ermee om kan gaan. Dank Maries!


Vrouw - 57 jaar

Ik ben heel tevreden over de therapie, het heeft me een hele andere kijk op het lijnen gegeven. Gewoon eten heeft veel goeds gebracht bij mij. Ik kan nu weer genieten van wat ik eet en dat is lang anders geweest. Ik geef mijn therapeut een 9. Maries heeft ervoor gezorgd dat ik mezelf nu heel anders zie.. IK MAG ER ZIJN ZOALS IK BEN.


Vrouw - 25 jaar

Al jaren had ik een ongezonde relatie met eten, mijn gewicht, zelfbeeld en lijnperiodes. Na elke periode ongelukkig zijn door heel streng een dieet te volgen, kwamen de eetbuien vanzelf. Dit had een enorme invloed op mijn zelfvertrouwen. Toch dacht ik niet dat het echt een stoornis zou zijn. Doordat ik steeds meer overgewicht had, ben ik naar het Obesitascentrum in Catharina Ziekenhuis gegaan. Daar kwam de doorverwijzing naar Maries. De diagnose na het intake gesprek was lastig, maar wel nodig. Zelf begreep ik de eetbuistoornis niet volledig en had er vooroordelen over. Maries legde alle onderdelen heel duidelijk uit en ik voelde me continu begrepen. Eindelijk kwamen alle aspecten in mijn leven op zijn plek en Maries hielp me inzicht te krijgen in de relatie die de eetbuistoornis hiermee had. Ze was altijd makkelijk te bereiken tussendoor en wilde je ook goed helpen met de stappen. Ondanks dat het pakket bij Maries in haar praktijk niet voldoende was voor mij op dit moment, hebben de gesprekken al inzicht gegeven in de eetbuien. Ook geeft Maries mij het vertrouwen dat ik een gezonde relatie met eten en mijzelf kan krijgen en dat het niet een hopeloze situatie is waar ik nooit vanaf kan komen.


Vrouw - 29 jaar

Ik ben bij Maries gestart toen ik na een kleine terugval werd doorverwezen door de huisarts. Op dat moment was ik nog totaal onbewust van de grip die de eetstoornis had op mijn leven.
Maries heeft mij geholpen om meer inzicht te krijgen in mijn eetstoornis en is samen met mij de uitdaging aangegaan om mijn eetpatroon meer te normaliseren.
Ik vond het erg spannend om mezelf open te stellen en heel heftig om de strijd aan te gaan met de eetstoornis. Maries bleef daarin strijden op momenten dat ik soms de handdoek in de ring wilde gooien. Ze heeft mij meermaals toch nét weten te overtuigen om door te gaan, waar ik haar heel dankbaar voor ben.
Maries heb ik ervaren als een prettige en vriendelijke vrouw die streng is op de momenten dat je het nodig hebt. Ze heeft er voor gezorgd dat ik de motivatie kreeg om een vervolg stap te zetten om de eetstoornis verder aan te pakken.